Футболните фенове онемяха! ЦСКА с любопитен юбилей, изпревари Левски

цска

Победата на ЦСКА с 3:1 като гост на Арда се превърна в юбилейна за „армейците“. Това беше 40-ият извънстоличен град, в който „червените“ постигат успех в мач от елита. Най-много победи в актива на клуба са записани в Пловдив – 65, където са проведени мачове срещу Ботев, Локомотив, Марица и Спартак.

57 са победите на ЦСКА във Варна срещу местните Черно море, Спартак и Академик. В Стара Загора срещу Берое и Верея са постигнати 30 успеха. Любопитното е, че има три града в България, в които „армейците“ са гостували за мачове в елита, но нямат постигната победа. Това са Свищов – 2 равенства и 2 загуби срещу Академик, Тетевен – едно реми с Олимпик и Казанлък – едно поражение от Розова долина.

Интересен е случаят на „червените“ с Мездра. При визитите на местния Локомотив са регистрирани равенство и загуба, но на 13 юни 2009 г. ЦСКА спечели с 2:1 домакинския си мач срещу „железничарите“, игран в Мездра заради наказание.

С триумфа си в Кърджали ЦСКА изпревари Левски по покорени градове в България. „Сините“ са печелили победи в 39 различни от София населени места в мачове от първенството. Също като в случая с „армейците“, Левски е с най-много са успехи Пловдив (58) и няма победа в Свищов (2 равенства и 2 загуби), Тетевен (една загуба) и Казанлък (едно равенство), допълва известният статистик Любомир Серафимов от „Тема Спорт“.