Цяла България говори за речта на Румен Радев днес: Често тези хора си отиват без време

румен радев

Будителите са носители на културата, морала и свободата, това заяви в приветствие по повод Деня на будителите президентът Румен Радев.

„На този ден нека си спомним, че будителят не винаги живее лесно. Често тези хора си отиват без време, а ги почитаме едва посмъртно. Иска ми се да ги разпознаваме приживе“, посочи Радев.

„Всеки от нас има своите будители и ще бъде щастие за тях, ако чуят тази признателност от нас“, допълни държавният глава.

Той благодари на всички хора на изкуството, учителите, мъже и жени на доблестния пример и куража, които следват ден след своята мисия на будители.

Румен Радев се похвали още, че откакто е президент за първи път на този празник се събират всички – и председателят на Народното събрание, и министър-председателят, и министри, и ръководители на културни институции.

„Нека това бъде знак, че сме разпознали и прегърнали заветите на нашите възрожденци и просветители да бъде единни, да работим заедно за напредъка на България“, завърши тържественото си слово президентът.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории