ГРЪМ! Служебният премиер: Стигнахме до шегата как Гълъб Донев прави бюджета перо по перо

гълъб донев

Служебният кабинет се събира на заседание днес, за да обсъди т. нар. удължителен закон за бюджета, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Дневният ред предвижда Министерският съвет да разгледа проекта на Закон за продължаване действието на разпоредби на Закона за държавния бюджет на България за 2022 г., Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2022 г. и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2022 г.

Заседанието започна в 14:00 ч.

По-рано през деня законопроектът беше обсъден на извънредно заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, където не получи подкрепата на всички социални партньори.

Представителите на правителството увериха, че няма да има намаляване или прекъсване на социалните плащания. Подкрепа изразиха представителите на работодателите, а синдикатите възразиха срещу замразяването на доходите и срещу предвиденото запазване на минималната работна заплата в размер на 710 лева.

Стигнахме до шегата как Гълъб Донев прави бюджета перо по перо. За бюджета се говори с метафори, невинаги успешни, правителството се спря на удължителен закон за бюджета. Личното ми мнение е, че е време за вразумяване, когато става дума за бюджета на държавата, каза Донев.

Служебното правителство не разполага с необходимата парламентарна подкрепа, за да предлага свои идеи и политики в полза на гражданите. Любопитно е, че някои партийни лидери искат ултимативно от нас това, което ни забраняваха преди 3 месеца. Имаме опасения, че във флагментирания парламент, обсъждането на бюджета може да се превърне в предизборно наддаване, а последиците ще са дългосрочни в социален и икономически план, допълни служебният премиер.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории