Йоско Костинбродския се завръща! Истинска война на наркодилъри в София

payimage-388199

Йосиф Йосифов, когото в подземния свят познават като Йоско Костинбродския, излезе от затвора и това е причината за началото на нова война между наркодилърите в София, пише Уикенд.

Най-нашумялото име в наркотичния свят в столицата в момента е това на Веселин Ермалаев, по-известен като Весо Телото. Оказва се, че той работи именно за Йоско.

Костинбродския се е покрил в родното си село Безден и физически не участва в далаверите на своите подчинени, за да не влезе отново на топло. Той обаче дърпа конците на Бандата на чуковете, която в момента вършее из „Овча купел“, „Суходол“ и „Филиповци“.

През последния месец на територията на столицата се разиграва истинска война между наркодилърите, а целта е борба за власт. В нея са замесени и пробити ченгета, които получават по 20 бона месечно, за да си мълчат.

Сред разследваните полицаи за връзки с мафията е зам. шефът на ГДБОП Димитър Кангалджиев. Другата голяма фигура от полицейския свят, която помага на мафиотите, е роднина на Телото. „Вътрешна сигурност“ разследва и двамата.

Йоско Костинбродския обаче все още се явява най-важната фигура на подземния свят в София. Той е контингент на МВР от цели 30 години. Още през 90-те години на миналия век Йоско започва да бъде издирван и разследван от полицията за кражби на коли, обиди и други по-дребни престъпления.

През годините това, което е помагало най-много на наркобоса, са неговите връзки. Той има такива не само в полицията, но и в съдебната система. Сред най-близките му приятели беше Бранислав Славов, който е прокурор и се познава с Йоско още от детските години.

„Йоско беше лидер още от малък и всички се съобразявахме с него“, каза Славов преди години по време на едно от делата срещу Костинбродския.

Техните взаимоотношения обаче се развалиха през 2010 г.

Йосифов е страшилище в северната част на София от над 20 години. Той оглавява своя банда още в края на 20 век, а сред най-близките му хора е Даниел Георгиев – Джаки Ръчичката, който бе арестуван и съден за отвличането на бизнесмена Стефко Колев през 2001 г. Говори се, че гласът, който се е обадил на съпругата му да иска откуп от 2 млн. лв., е на Йоско Костинбродския, но това така и не бе доказано.

С името на Йоско се свързва и отвличането на сина на боса на ПФК „Славия“ Венци Стефанов. Димитър Стефанов бе похитен през април 2004 г., а баща му моли за помощ не кого да е, а Младен Михалев – Маджо, който му отпуска много пари за откупа. Йоско обаче отрича да има нещо общо с това и връща Венци и сака с пари.

След като вече е на свобода, Костинбродския всява ужас у много от своите конкуренти в ъндърграунда. Зловещият гангстер може всеки момент да избухне, макар за пред полицията да се прави на по-чист от сълза.