Само в 7DniSofia.bg

Какво става?! Брокер срина ключови квартали на София: Искрен съм с клиентите!

имоти

Голямо е търсенето на имоти в кв. „Кръстова вада“, въпреки недобрата инфраструктура в района, както и липсата на детски градини. В интервю за БНР брокерът Ивайло Стоименов обясни, че „Кръстова вада“, заедно със съседните квартали „Витоша“ и „Манастирски ливади“ не са търсени заради това че са привлекателни места за живеене.

„Аз се държа с клиентите като с приятели, тъй като искреността е най-добрият съветник. Въпреки, че бих имал изгода от сделка в тези квартали, на първо място бих посъветвал клиента да стои далеч от тях. Там липсва инфраструктура, липсват училища и здравни заведения, липсват улици понякога. Има опасност да си купиш имот с гледка към планината и след някоя друга година да се окаже гледка към прането на съседа“, каза Ивайло Стоименов.

По думите му, вината за многото скупчени сгради, дупки и прах, както и за високите цени в тези квартали се дължи на няколко групи хора.

„На първо място на тези, които допускат да се строи без адекватно планиране, някаква обща визия. На второ място – щом има място за инвестиция се появява и бизнесът, след това собствениците на терени и на последно място – самите хора, които инвестират“, добави брокерът.

Според него, панелните квартали като „Младост“ и „Люлин“ са по-добро място за живеене, отколкото новите „Кръстова вада“, „Витоша“, „Манастирски ливади“ и „Малинова долина“.