Само в 7DniSofia.bg

Червенокоса пешеходка на жълтите павета в София подпали мрежата: Много уверени станахте…

пешеходка

Червенокоса пешеходка, заснета от видеорегистър на автомобил в центъра на София, подпали социалната мрежа Фейсбук. Причината за това се оказа не само странната маневра на жената, но и думите на шофьора, пред чиято кола тя тръгнала да пресича.

„Нещо много уверени станаха някои пешеходци през последните години“, така Владимир Бакалов започва поста си във фейсбук групата „Забелязано в София“.

От видеото му се вижда как червенокосата пешеходка, която крачи с добра стъпка по тротоара, директно се засилва към пешеходната пътека и изобщо дори не проверява има ли кола наоколо, колко близо е тя и ще има ли възможност да спре.

„Мислят си, че като пресичат на пешеходна пътека Всевишният ги защитава и са неподвластни на законите на физиката. Да, на пешеходна пътека пешеходецът е с предимство, но това не му дава право да връхлита като хала, без да гледа.

Слагаш плахо крачето на платното, уверяваш се, че шофьорите са те видели и са започнали да намаляват, и тогава минаваш. В такива случаи рязкостта на спирането баланс от нуждата да спасиш пешеходецът и да избегнеш удар отзад, който баланс аз постигнах с неимоверни усилия.

На тези хубави гладки жълти павета единственото, което спаси тази госпожа, беше ABS-ът. Да отиде да запали свещичка за здраве.

P. S. И да, скоростта ми е перфектно съобразена с пътните условия, както се вижда“, уточнява шофьорът.

Интересно е, че след като мъжът набива спирачки и все пак успява да спря, жената го поглежда доста злобно и дори с недоумение.