Майка преживя най-големия ужас в столичен мол: Детето лежеше безпомощно!

евакуация софия мол

Майка разказа в социалните мрежи за невиждан ужас, който е преживяла в столичния мол „Парадайс“. Става въпрос за детски рожден ден, на който едно от децата е пострадало, съобщава Sofia24.bg. Публикуваме текста на жената без редакторска намеса:

Внимание родители,

Днес ще споделя за инцидент от тази вечер, за който се оказах тотално неподготвена.

По повод рожденния ден на дъщеря ми организирахме децата във „Funtopia“ в МОЛ “Парадайс“. Предполагам, че повечето четящи родители са посещавали поне веднъж това място за игри и забавления. Има лабиринти, батути, стени за катерене, пързалки и т.н.

Предадох децата на аниматорите и отговорните лица и седнах в залата за почерпка, за да изчакам да се налудуват и огладнеят.

5 минути по-късно при мен дойде човек от персонала, за да ме уведоми, че едно от гостенчетата е паднало лошо и най-вероятно е с фрактура. Няма да описвам, какво преживях – детето беше поверено на моите грижи. За мой тотален шок се оказа, че момиченцето се е качило до края на най-високата стена за катерене, без някой да провери дали предпазната кука е закопчана правилно. Детето през цялото време е мислило, че е обезопасено, но явно не е щракнало механизма както трябва. Последните му думи преди да полети надолу са били “Мила, виж колко нависоко стигнах-вече съм до края “… и от там свободно падане от 5-6 метра (представете си от 3-ти етаж).

Слава Богу последствията можеха да бъдат много по-сериозни. Детето се “размина“ само с психическа травма и счупена ръка на две места – лакът и над китката. Утре му предстои операция.

Оказа се, че отговорността на организаторите стига до там да пуснат видео инструктаж на децата как собственоръчно да се обезопасяват. Кой разбрал – разбрал. Последващ контрол липсва или е с генерални пропуски. Оправдаха се, че белите ставали за секунди… това дете се е катерило необезопасено поне 2-3 минути, защото стената е изключително висока и трудна за изкачване.

През цялото време персоналът се опитваше да ме убеди, че не трябва да се вика Бърза помощ, защото много се бавела, а да закарам детето лично до Пирогов! А то лежеше безпомощно и неподвижно. Никога няма да забравя неразбиращия му и замъглен поглед от случилото се, изпълнен с болка и вина, че е допуснало да не се закопчее според указанията. А тя е едно от най-умните, отговорни и свестни деца, които познавам….

Вярвам, че ще има последствия за този “увеселителен“ детски клуб и се моля детенцето да мине възможно най-леко през неприятното “приключение“.

Това е горе-долу като да те пуснат на дълбокото с инструкции как се плува и да се надяват, че няма да се удавиш.

За пореден път се убедих, че живеем в пълен Абсурдистан.