Гешев направи мрачна прогноза за правосъдието в България: Уплашен съм

payimage-557425

Главният прокурор Иван Гешев се срещна с представители на ДПС. По-рано през месеца, той проведе разговори с „Български възход“ и ГЕРБ-СДС.

От ДПС поискаха от него информация как се е отразило на магистратите закриването на Спецсъда и Спецпрокуратурата, както и дали това дава отражение в нивата на престъпността, внасянето на обвинения и произнасянето на осъдителни присъди.

По думите на главния прокурор, европейските прокурори и съдии са изразили основно съжаление след това решение. „След 10 ноември очакваме предварителен анализ на това, което се случва. Резултатите вече започват да се появяват и ще са трагични за българските граждани. Донякъде съм удовлетворен, че успяхме да защитим българските магистрати“, посочи Гешев и нарече закриването на спецправосъдието „трагичен законодателен експеримент“, предава novini.bg.

„Това бе лустрация на съдии и прокурори, нещо, което Българската конституция не допуска. Конституционният съд потвърди това мое становище. Връщаме се към модели, които бяха отречени от европейските“, посочи обвинител номер едно и предрече особено мрачни перспективи в бъдеще.

„Недай си Боже, да се наложи да търпим последствията и в лично качество. Уплашен съм“, посочи още Иван Гешев.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории