Шокиращи разкрития от делото срещу Митьо Очите: Бил с 97 % инвалидност, трябвало да работи, но…

митьо очите

Несебърският бос Димитър Желязков-Митьо Очите бил с 97 % инвалидност, трябвало да излиза и да се лекува, а и евентуално да работи, защото дълго време бил без доходи. С този аргумент адвокатите му поискаха промяна на мярката за неотклонение – от домашен арест на подписка или парична гаранция съобщава „Флагман“.

Очаква се произнасяне на съда до минути.

Иначе, днес процесът срещу ОПГ-то за рекет, палежи, разпространение на наркотици и изнудване, което според прокуратурата се ръководи от Димитър Желязков, не тръгна.

Трима от адвокатите на 11-те подсъдими не присъстваха поради различни причини. Следващото заседание бе насрочено за 19 декември.

Желязков (Митьо Очите) е обвинен като ръководител на организирана престъпна група, занимавала се с изнудване, принуда чрез заплахи, палежи и разпространение на наркотици. Прокуратурата твърди, че тя е действала от януари 2013 година до 2 август 2018 година в Бургас, Ямбол, Несебър и Слънчев бряг.

Припомняме, че обвиняеми са Димитър Желязков, Калоян Колев, Радослав Николов-Рачо, Венцислав Христов-Лавацата, дъщерята на Митьо Очите – Станислава Желязкова, Йордан Вълчев-Ларша, Иван Пишиев, Калоян Колев, Пейко Янков, Карен Ованесян и покойния Юмер Мехмед.

Желязков беше арестуван в Турция през август 2018 г., няколко месеца по-късно бе екстрадиран в България, пише БТА.

Делото срещу групата не започна в спецсъда и след закриването на институцията бе изпратено в градския съд.

Част от дружествата, които имат право да с конституират като пострадали също не изпратиха свои представители в съда.

Заради това, че подсъдимите са повече от десет души, делото се гледа в тържествената зала на Съдебната палата в София.