Само в 7DniSofia.bg

Трагедията е голяма! 17-годишен се качи да шофира, уби приятел насред полето

катастрофа

Младеж на 18 години загина при катастрофа в Плевенско, предизвикана от непълнолетен шофьор, съобщават от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Плевен.

Инцидентът е станал вчера около 17:00 часа по бетонов път в посока на град Тръстеник.

Зад волана на автомобил „Мерцедес“ е бил 17-годишен от Тръстеник, който е изгубил контрол над управлението и колата се е преобърнала в затревена площ.

В резултат на произшествието са пострадали водачът и возещият се на предна дясна седалка 18-годишен, също от град Тръстеник. Двамата са транспортирани в Центъра за спешна медицинска помощ в Плевен.

Пътникът е починал, а водачът е диагностициран с фракура на ключица, контузия на дясно коляно и контузия на бял дроб. Настанен е за лечение в детско отделение. Взета му е и кръвна проба за химичен анализ за наличие на алкохол и упойващи вещества, добавят от ОД на МВР.

Автомобилът, с който е станал инцидентът, е с прекратена регистрация заради липса на застраховка „Гражданска отговорност“, каза за БТА Дияна Илиева, заместник окръжен прокурор на Плевен.

Тя поясни, че пътят, по който се е движила колата, не е част от републиканската пътна мрежа и не е поддържан.

Все още се изясняват причините за инцидента, очакват се резултатите от взетите проби за алкохол и наркотици на шофьора, добави прокурор Илиева.

По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на пътнотранспортно произшествие от неправоспособен водач.