Шок и ужас! Адвокатът на Семерджиев наглее в съда: Едното убито момиче е било на пътя!

георги семерджиев

В активната лента на пътя е било едно от убитите от Георги Семерджиев в катастрофа на 5 юли в София момичета. С този мотив, който аргументира с данни от видео от трагедията, адвокатът на мъжа – Мирослав Христов, поиска бившият футболист да излезе от ареста, предава 24 часа.

Клипът е бил потвърден от експертиза, допълни мъжът, чийто клиент не присъства на делото.

Адвокат Христов поиска Семерджиев да бъде пуснат под домашен арест. Намери забележки и по пробата, доказатала, че осъжданият като наркодилър е карал дрогиран с метаамфетамин. Кръвта за нея бе взета ден след катастрофата, защото Семерджиев се уктиваше.

Няма съвкупност от данни, че дрогата, открита в джипа на Георги Семерджиев, е негова. Тя е 0,65 грама метаамфетамин на стойност 16 лв., но нищо не я свързва с клиента ми, каза още Христов. Наркотикът бе открит в подлакътника на джипа, който каращият без книжка мъж използвал.

Освен за шофирането дрогиран и без книжка, както и за катастрофата и метаамфетамина, Семерджиев е обвинен и за ползване на фалшива книжка, уж швейцарска. Тя му била отнета месец преди трагедията. Тогава пак го хванали да кара дрогиран, но мъжът избягал, преди да го задържат. Преди това свалили табелите му, затова при катастрофата карал с фалшиви.

Прокуратурата поиска Семерджиев да остане в ареста. Той бил там от 95 дни, а по закон може да бъде задържан 210, преди делото да почне. Разследването е приключило, очаква се скоро да бъде вкаран в съда обвинителен акт, посочих от държавното обвинение.

В момента мярката продължава.