Убиецът на Виктория е на свобода – не е искал, ама я убил и сега е време да си почине от кофти емоцията

катастрофа

Една майка и една дъщеря са си казали чао на сутринта. Майката щяла да сготви мусака за вечеря, дъщерята обещала да купи хляб и кисело мляко. Още преди да дойде време за вечеря, майката научава, че вече няма дъщеря.

Виктория, на 19 години, е пометена на пешеходна пътека от водач на камион.

Картофите, каймата, яйцата остават в хладилника – вече няма никакво значение дали някой някога ще ги сготви.

Убиецът на 19-годишната Виктория е под домашен арест срещу 2 хиляди лева. Нали на всички ни е ясно, че най-сигурният начин да си на свобода е да извършиш убийство без да искаш. Хей така – не си искал, ама си убил и затова е редно да се прибереш и да си починеш от кофти емоцията.

Водачът е професионалист, с множество актове на пътя. Освен това поне от 15 години бил с епилепсия, но шофирал, защото му било „добре“. Но видиш ли, точно когато летял с камиона (което е правил и без епилептични пристъпи) и убил невинната Виктория и хоп – сетил се и за епилепсията.

За хората, които сме от страната на жертвите от десетилетия вече няма значение кой управлява, защото абсурдите в справедливостта ни карат да мразим всяко изражение на държавността.

Преди няколко дни 2-годишно осиновено момиченце беше случайно убито от майка си при зверски побой. Дрогираният убиец на Милен Цветков ще се окаже, че е прекарал по-голямата част от присъдата си у дома – между телевизора, хладилника, вкусната храна и срещата с приятели, защото и той случайно е бил надрусан и съвсем случайно е извършил убийство.

Помните ли адвоката, който със замах оневини поредния убиец на пътя – водачът бил толкова пиян, че не помнел какво е извършил, следователно не е убил умишлено, а случайно.

Не жалките пазарлъци в парламентарната зала, не отчайващите по своята повтаряемост интервюта на несъстоятелни псевдо лидери, а пълното отсъствие на човешка справедливост кара хората да ненавиждат политиците, да не им вярват за нито една дума и да не желаят да гласуват за тях.

Да, тук няма смъртно наказание, но защо и до кога всеки извършител на престъпление ще се прибира у дома, защото е станал престъпник без да иска?

От Фейсбук профила на журналистката Лияна Панделиева


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории