ГОРЕЩО! От ДПС след срещата с Паси и Плевнелиев: Самият факт, че ГЕРБ избра вас, е ясен знак!

плевнелиев паси дпс

Започна срещата на контактната група, оглавявана от Росен Плевнелиев и Соломон Паси, с представители на ПГ на ДПС. Движението се представлява от Йоран Цонев и Хамид Хамид.

„За нас е чест и отговорност да откликнем на тази покана за диалог. Самият факт, че първата политическа сила избра вас, е достатъчно ясен знак, който разчитаме така: в тези сложни времена отговорността ни пред народа за изхода от политическата криза е изключително голяма. Вторият знак, който разчитаме, е че с вашето присъствие правителството, което трябва да формираме в условията на ожесточена война и агресия на Русия срещу Украйна, че нашата лоялност и активност в организациите, в които членуваме – европейските ни партньори и НАТО, трябва да бъде изведена пред скоби“, заяви Йордан Цонев в началото на срещата.

Росен Плевнелиев благодари на депутатите от ДПС, че са откликнали на поканата и изрази готовност за коректен, честен и открит диалог в търсене на пресечни точки между партиите, поканени от контактната група.

В събота срещи бяха проведени с ГЕРБ-СДС, по чиято инициатива се създаде този формат и с „Български възход“.

„Продължаваме Промяната“, „БСП за България“ и „Демократична България“ отказват участие в тези преговори, а „Възражане“ не са поканени на този вид консултации.

Тази седмица президентът Румен Радев се очаква да започне консултации с партиите в парламента преди да връчи първия мандат.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории