Ключова среща! Стана ясно за какво се разбраха Български възход и контактната група Паси-Плевнелиев

виолета комитова

„Резултатът е, че стигнахме до едно становище, че трябва да има диалог между всички политически сили и че трябва да се работи в посока на съставяне на правителство, което ние от „Български възход“ наричаме антикризисно – не програмно, не експертно“, каза Виолета Комитова от „Български възход“ след разговора с контактната група на президента Росен Плевнелиев и Соломон Паси.

Поводът за това са няколкото кризи, в които страната ни се намира.

Партията на Стефан Янев „Български възход“ е втората, отзовала се на поканата за среща с контактната група. По-рано днес с нея се срещнаха и представители на ГЕРБ-СДС. Предстои и среща с ДПС.

„Смятаме, че диалогът трябва да подължи. Ние от „Български възход“ ще работим по темите, в които сме работили – за повече сигурност, справедливост и солидарност, в полза на националните интереси на българското общество, което за нас означава защита на интересите на гражданите и бизнеса.

Комитова посочи, че не са били обсъждани партии.

„Никога не сме говорили за управление, говорили сме, че партиите в Народното събрание трябва да си взаимодействат. Българските граждани са ги изпратили там не за да се карат, а да взаимодействат и да търсят решения в полза на гражданите и на бизнеса.“

На въпрос кои формации биха подкрепили от БВ Комитова отговори: „Не мога да ви кажа. Много е рано да се говори за това кой кого би подкрепил. Според мен всички политици трябва добре да преценят как и в какво биха участвали. Ние сме най-малката парламентарна група и не сме в позиция да определяме условията“.