Става страшно! Готвят 4-дневна блокада в парламента. ГЕРБ бесни: Това е рекет!

парламент

ГЕРБ са готови да останат в парламента ако се наложи и четири дни. „Но няма да отстъпим на този рекет и няма да оттеглим кандидатурата на Росен Желязков за председател на 48-ото Народно събрание (НС)“, обяви от парламентарната трибуна Тома Биков.

„Този парламент в първия си ден вече е спънат, и ако продължим по този начин, колеги, нека да отиваме на избори на 15 януари. Няма никакъв смисъл да губим времето на хората, бюджет може да се приеме и през март.

Цената ще бъде много висока. Но отговорността за това, е ваша. Не на ПП, а на онези, които не са втора политическа сила. Не ни съветвайте, видяхме как се провалихте за 8 месеца сами.

Ние няма да оттеглим нашия кандидат по никакъв начин. Няма да отстъпим по никакъв начин на този рекет, който беше почти две години с тази въртоглавост. Направихте хората на маймуни вече“, заяви Биков.

„В остър дебат за унижението и покаянието се превърна процедурата по избор на председател на 48-ото НС. Не виждам нито една причина да се унижавам пред вас, ГЕРБ да се унижава“, заяви Радомир Чолаков от ГЕРБ.

„Няма да допуснем унижение“, категоричен бе той.

„Няма да стане вашата“, скочи и Тома Биков.

„Искаме покаяние“, отговори Асен Василев. „Признайте си грешките и тогава ще говорим“, допълни той.

По-рано пък Кирил Петков от „Продължаваме промяната“ (ПП) призова ГЕРБ да оттегли кандидатурата си за шефския пост в Народното събрание (НС).

В същото време ПП казаха, че не са склонни да оттеглят кандидатурата на Никола Минчев за председател на Народното събрание.

Наред с това лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обяви, че от партията му ще издигнат Йордан Цонев за шеф на НС.

Така за най-важния пост в държавата вече ще се борят петима кандидати.