Колчета, като от Креснеското дефиле, монтират в София. Още на първия ден столичен джигит се натресе

колчета, движение

Прословутите колчета от Кресненското дефиле вече започнаха да намират приложение и в София, съобщава Lupa.bg. Едно от първите места, където те се монтират е на спирката на булевард „Сливница“ при пресечката с „Константин Величков“.

Интересното е, че столичани явно са доста луди шофьори, защото само на първия ден след монтажа им, началното колче е вече избито, изкривено е и едно в средата на цялата конструкция.

В случая разделителните знаци са монтирани за да пазят спирката на градския транспорт от натрапници, които често спират там с колите си – да вземат банички и кафета от магазинчето на спирката.

Такива колчета ще бъдат поставени и в много други части на най-големия ни град. Все още обаче никой не е дал официална информация къде ще бъдат забити новите колчета.

Проучване сред хората показа, че софиянци одобряват тази мярка за безопасност.Съвсем наскоро на същото място беше маркирана и велоалея, която направи малко по-тесен булевард „Сливница“.

Засилването на сигурността в този район се налага и заради близкото 43-то училище „Христо Смирненски“, от което деца често тичат между колите за да си купят закуска през голямото междучасие. За откриването на новата учебна година лично президента Румен Радев посети столичното школо. По-наша информация именно тогава се е стигнало до предложението да се засили сигурността на децата в района.