Борисов с ексклузивен брифинг: Асен Василев знае какво е сътворил! Катастрофа! Как ще се направи бюджет?!

бойко борисов

Вече 20 дни след изборите всички партии се държат предизборно и продължават да обещават неща, които знаят, че няма как да стане. Защо толкова упорито бягат от разговори по теми“.

Това заяви в централата на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов.

Той потвърди, че издиха Росен Желязков за председател на НС, а Росица Кирова – за зам.-председател.

„Да, знам, че се чувствате победители, но сами не можем да направим правителство. Ако се наложи ще предложим правителство на малцинството, заради нашите избиратели. Това е целта на Асен Василев, защото знае какво е сътворил“, коментира той.

Борисов посочи провала на поредния дълг в понеделник, който беше взет при лихва от 5,6%.

„Това е катастрофа колеги – да летиш по нанадолно с голяма скорост“, каза той.

Според него инфлацията от 18,7% е такава само на хартия, а хората усещат много по високи стойности.

„Финансовият министър е изпуснал всички тези параметри – по възрастните си спомнят 1996-1997 г. На фона на всичко това БНБ намали прогнозата за икономически растеж. Слушайте внимателно колеги, които ме питате ще има ли правителство“, каза той.

Борисов попита как си представят политиците че в тази обстановка ще се направи бюджет, в който всяка партии ще прокарва предизборни оибещания и няма да има кой да го изпълнява.

„Те използват една и съща хватка, едни и същи глупости, за да не управляват. А тази зима може да се управлява само с национално съгласие“, категоричен е лидерът на ГЕРБ.

Според него затова ПП, ДБ и БСП непрекъснато повтарят, че ГЕРБ трябва да направят правителство.

„Няма смисъл да се говори за първи, втори и трети мандат – не е честно правителство на малцинството. Ние да правил правителство на малцинството, което да не приемат. После „промяната“ да правят и да не го приемат… Ако не може преди връчването на мандата да има някакво съгласие, да се спре с тази агония и да отиваме на избори. И държавата да продължи да живее в хаос“, каза Борисов.