Трагедията е пълна! 2-годишното малтретирано момиченце почина. Осиновителката загази жестоко

поркуратура пловдив

Тежка черепно-мозъчна травма е причината за смъртта на 2-годишната Севда. Това сочи експертната справка, постъпила в прокуратурата, каза на брифинг районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев, предаде репортер на „Марица“.

Това е причина делото да бъде изпратено по компетентност на Окръжната прокуратура с обвинение за причинена смърт по недпредпазливост в следствие на умишлена телесна повреда.

Все още не е готова съдебно-медицинската експертиза. Спрямо резултатите от нея Окръжния прокурор, койтое поеме делото, ще прецени дали даденото обвинение да се запази, или да се промени.

Към момента осиновителката Анка е с мярка „задържане под стража“, наложена от Районния съд и потвърдена от окръжните магистрати. Тя твърди, че не е докосвала починалата Севда, а че момичето е паднало от леглото. Лекарите обаче са категорични, че подобни тежки травми не могат да бъдат причинени от падане.

Момиченцето издъхна малко преди полунощ в неделя в УМБАЛ „Св. Георги“. Няколко седмици медиците опитаха всичко, за да я върнат към живота, но без успех.