БУНТ: Ченгета недоволстват срещу Демерджиев, заповедта за алкохол и наркотици била ,,унижение“

демерджиев

Остро недоволство срещу вътрешния министър Иван Демерджиев избухна в Бургас. Повод стана заповедта на станалия известен с прозвището си „Бях точен с парите“ пловдивски адвокат за тотална проверка на служителите на МВР за алкохол и наркотици.

„Това, което беше първоначално в разпореждането на министъра и съответно заповедта на ОДМВР Бургас, има доста обезпокояващи неща да не кажем, че и незаконосъобразни“, каза пред Нова телевизия Генади Тенев, член на УС на СФСМВР.

Нашата организация подкрепя подобни действия, но не подкрепяме начина, по който се извършват, побърза да уточни той.

Тенев обясни, че полицаите се подлагат на стрес и унижение по време на проверките. Освен това имало негови колеги, които заради стресовата среда по време на дежурствата си, пият успокоителни. Тези лекарствени медикаменти обаче също се хващали от тестовете и така реално Полицаят може да стане виновен без реално да е такъв.

Наред с това, каза още Тенев, ченгетата се тестват със същите тестове, с които и обикновените шофьори по пътищата на страната, спрени за проверка. По думите му, те давали подвеждащи резултати и това се виждало от лавината жалби и обжалвания, с които гражданите заливат съдилищата, оспорвайки показаните резултати.

„Резултатите са странни дотолкова, доколкото не са очаквани от ръководството на МВР. Тези тестове, които се използват за служителите за употреба на наркотици, през годините са доказали своята неефективност при досъдебни и административни производства“, изтъкна синдикалистът.

Според него, служителите може да не се подлагат на унижения и ненужен стрес, като се върнат ежегодните медицински прегледи, на които наред с другите процедури, полицаите да минават и кръвен тест дали са употребили наркотици през последната година.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории