ИСКРИ! Корнелия срещу Радев: БСП подлага служебния кабинет на тежък разпит, готви цял маратон с въпроси

нинова радев

Тежък маратон по въпроси и отговори готви шефката на БСП Корнелия Нинова за служебната власт. По информация на Lupa.bg тя е издала заповед към цялата парламентарна група на левицата за бързи опозиционни действия чрез стриктен контрол на министрите от служебното правителство на Гълъб Донев.

Още за първия тур – идния петък, тя е поискала от всеки от 25-имата червени народни избраници да внесе по 2 въпроса към член на кабинета. Така само от социалистите Донев и компания ще бъдат засипани с цели 50 питания.

Не е ясно дали обаче няма да са повече, тъй като на „Позитано“ 20 са се стреснали, че всъщност Нинова иска от законотворците си по 2 въпроса към всеки министър, което ще направи парламентарният контрол безкраен с настояване за удължаване на времето в пленарната зала всеки петък.

Гневни другари вече са решили да се опълчат на Нинова и констатират, че явно тя цели да играе опозиция на служебното правителство, назначено от президента Румен Радев, докато Народното събрание трябва да се занимава спешно с десетки законопроекти, касаещи Плана за възстановяване и устойчивост и наближаващия за гласуване бюджет на страната за догодина.

Отделно от това останалите парламентарни групи също се гласят за искания пред депутатите да отговарят служебни министри. Първа ще бъде извикана финансовата Росица Велкова, но според запознати за изслушвания вече се готвят и самият Донев, и енергийният Росен Христов, и икономическият Никола Стоянов.