БСП дадоха на задна, развяха бялата кърпа: Отказваме среща с Плевнелиев и Паси!

христо проданов министър на туризма

Не възнамеряваме да се срещаме с Росен Плевнелиев и Соломон Паси, които са част от контактната група, излъчена от ГЕРБ-СДС, за разговори с партиите. Това заяви Христо Проданов от БСП в ефира на бТВ.

Левицата ще ги уведомим в официално писмо още днес.

Разговорите започват на 20 октомври, съобщиха вчера от пресофиса на президента на България в периода 2012-2017 г. Росен Плевнелиев.

Според Проданов консултациите при президента Румен Радев ще започнат още следващата седмица.

Той коментира и предложението за кандидатура за председател на НС от БСП. Проданов заяви, че ще бъде излъчена днес в 17 ч.

„Ние смятаме, че председателят на парламента трябва да е хладнокръвен човек с опит, който може наистина да владее залата и да въдворява ред в това, което се случва в Народното събрание. Той трябва да знае добре парламентарните процедури, защото това е изключително важно, за да може наистина парламентът да е ефективен. В последните три Народни събрания видяхме, че парламентите изобщо не работят ефективно. Голяма роля в това парламентът да бъде ефективен и да работи за разрешаване на проблемите на хората е ролята на председателя на парламента“, коментира Проданов.

Проданов не разкри името на кандидата на БСП.

Проданов коментира и войната в Украйна, като заяви, че едва ли ще има победител. Той застана зад тезата, че трябва да има преговори и само това ще прекрати кръвопролитията и жертвите.