От ГЕРБ разкостиха ПП и ДеБъ: Що за инат?! Допускат грешки, отказват срещи. Ние предложихме…

георг георгиев

„Ние алармираме за ръста на инфлацията, откакто се появи на политическия небосклон Кирил Петков. Това, което предизвика ПП, е това, което жънем като финансово-икономически резултати в момента“.

Това заяви пред БНР Георг Георгиев, избран за депутат от ГЕРБ-СДС в 48-ото Народно събрание.

Според него реалната инфлация може би е не 18%, а 38%.

По думите на Георгиев „Продължаваме промяната“ не осъзнават в каква геополитическа и вътрешнополитическа позиция е страната:

„Това неосъзнаване в каква позиция оставиха страната ни Кирил Петков и Асен Василев показва, че ПП и техни коалиционни партньори (ДБ, БСП, които бяха в кабинета „Петков“ – б.р.) нямат никакво намерение да поправят грешките, които допуснаха. А държавата трябва задължително да има правителство, за да не се върнем в една позиция, в която сме били 1997 г“.

Георгиев подчерта, че ГЕРБ ще използва „всяка една законова възможност, предвидена от правилата в държавата, за да има правителство:

„Предложихме преговорен екип. Контактната група търси връзка усилено. … Ако по силата на инат не искате дори да се явите на преговори, може ли нещо да ви накара да го направите. Точно това наблюдаваме в ПП и ДБ в момента. Те отказват срещи без всякаква аргументация“.

Когато ГЕРБ-СДС получи мандат за правителство, ще изпълни конституционната процедура, каза Георг Георгиев и уточни:

„Ще имаме и предварителна яснота дали ще може да се формира някакво мнозинство в рамките на това Народно събрание“.

По думите му ГЕРБ има моралното право да предложи председател на mарламента, защото е първа политическа сила в него.