Шофьорите изпищяха! Полицейски хайки са плъзнали на проверки в София. На катаджиите им е разпоредено…

полиция проверка

Новата седмица стартира с масови проверки за употреба на алкохол на шофьорите. В ранните часове на неделя срещу понеделник из цяла София са плъзнали представители на КАТ, които извършват масови проверки на участниците в движението, а тестовете са повече от щателни, съобщава Lupa.bg.

Причина за тези действия на униформените са зачестилите катастрофи и смъртни случаи на пътя, както и скандалите с пияни полицаи, позволили си да седнат зад волана, а не на последно място и случаят „Георги Семерджиев“.

На катаджиите им е разпоредено да бъдат акуратни и да не се правят компромиси с нито един шофьор, дръзнал да управлява своето МПС дари и на една бира.

Околовръстното шосе в София, където преди седмици беше убит френски гражданин, беше наситено с полиция, а проверките не включваха само дрегер, а щателна проверка на документи, съдържание на багажниците на колите и т.н. Оказа се, че не е достатъчно само да „духаш“ на дрегера и да има рутинна проверка в патрулката, а униформените трябва да се обадят и да районното, за да удостоверят, че наистина сте били спрени за проверка.

Цялата процедура отнемала не по-малко от 30 минути, което е станало повод и за няколко скандала между хора, закъсняващи за работа или полет за чужбина, но болшинството от катаджиите се оказали повече от търпеливи и учтиви.

Проверките ще продължат цялата седмица, а след това вниманието на служителите на КАТ ще бъде насочено и към операция „зимни гуми“, която по традиция ще стартира в началото на ноември.