Само в 7DniSofia.bg

Любен Дилов-син заговори за игра на ,,тронове“ от ,,императорчета“ и заяви: Трябва да опитаме…

любен дилов син

В момента имаме игра на „тронове“ в българската политика от „малки императорчета“. Съединението прави силата“ не е клише. Политическият елит трябва да седне и да се разбере, за да излъчи управление. Вече няма значение на кого е мандатът. В момента има управление на президента, но то няма хоризонт какво да прави. Това коментира в „Тази събота“ Любен Дилов-син, депутат от ГЕРБ-СДС и почетен председател на „Гергьовден“.

„Факт е, че „Продължаваме промяната“ допуснаха много грешки. Как да решим проблемите, ако не ги кажем? България взе много кредити, за да плаща популистки решения“, допълни той, но призна, че трябва да се смекчи тона към опонентите в политиката

„Най-големият грях на Кирил Петков е хаосът, а на Бойко Борисов липсата на диалогичност с най-кресливата сфера в политическия живот. Там той трябваше да има посланици. Ние, колкото и да се караме, ние живеем на една територия. Трябва да спрем да се караме и да се опитаме да решим това, което идва. Въпросът е да има предсказуемо управление, каза още той.

Според него икономическата криза в момента се дължи от една страна на войната в Украйна, но от друга на политически грешки.

„Първият свободен търг за газови доставки свали цената и доказа, че са били набутвани посредници. За първи път Министерството на културата връща неусвоени 50 млн. лева в бюджета“, добави Дилов-син.

Споровете около руския посланик Елеонора Митрофанова.

„Докато Русия е агресор в Европа, не може да има различно поведение. Сега всеки гради политически образ около конфликта за руския посланик Митрофанова, включително и президентът Радев. Той е архитект на създадения хаус и е артистично от негова страна да казва – „стига с този хаус“.

„Няма никакво място за колебание какво да се прави. Има общ протокол на ЕС какво трябва да се прави около Русия и Беларус – не се канят на официални събития, не се отговаря на писма, не се изпращат. Протоколът на Народното събрани трябва да знае това нещо, защото е валидно за цялата държава“, коментира той по отношение на въпроса дали Елеонора Митрофанова да бъде поканена на откриването на 48-ото Народно събрание