Само в 7DniSofia.bg

Кабинетът е под въпрос! ПП отсвири среща с Плевнелиев и Паси, разговори ще има с ДПС и Стефан Янев

никола минчев

Шансовете за съставяне на редовно правителство с първия мандат на ГЕРБ съвсем се отдалечиха, след като преди минути Никола Минчев от „Продължаваме промяната“ потвърди решението на партията да не се яви на преговори с т.нар. контактни групи, предава ПИК.

„Не участваме в преговорите с екипа, който беше предложен от г-н Борисов, а именно с президента с Плевнелиев и г-н Паси. Не участваме в тези срещи“, каза още Минчев.

Вчера в изказване същото потвърди и съпредседателят на „Демократична България Христо Иванов. Той отхвърли отново възможността коалицията да се яви на преговори с т.нар. контактни групи, предложени от Борисов.

От БСП също вече неколкократно заявяват, че няма да преговарят с ГЕРБ.

Така най-вероятно с Плевнелиев и Паси ще си говорят единствено представители на ДПС и „Български възход“, след като от партията на Борисов заявиха намерението си да не канят „Възраждане“ заради идеологическите различия по темата за външната политика на България.

Затова и шансовете за реализиране на кабинет с първия мандат на ГЕРБ изглеждат нулеви. Същото ще се случи и с мандата на „Продължаваме промяната“, ако Борисов изпълни заканата си да не се яви на преговори за правителство с втория мандат.