Шокиращи разкрития за екзекуцията на 61-г. жена: Юлиян извършил и друго убийство!

полиция-убийство-славяново

Заподозреният в убийство на 61-годишна жена в Славяново Фатме Мустафова е с множество криминални регистрации, включително присъда за убийство.

Това обявиха на брифинг директорът на ОДМВР – Търговище ст. комисар Мариян Михайлов и ръководителят на Окръжна прокуратура – Търговище – Диляна Стоянова, която е и наблюдател по делото.

На 12 октомври около 8 часа е получен сигнал в РУ Попово, с което уведомяват, че има труп на самотно живееща жена, с видими следи от насилие. Сформирана е група, която установява, че сигналът е действителен.

След издирване, на следващия ден е получена информация за евентуален извършител, който на 13 октомври е задържан. Той е криминално проявен – съден вече за убийство, има 8 присъди за кражби и средна телесна повреда.

Около 90-та година е съден за убийство, с присъда от 16 години. Последната присъда е за средна телесна повреда. Това е са утежняващи обстоятелства. Съдимостта на обвинения винаги носи повече тежест, посочи наблюдаващият прокурор.

Вече е с повдигнато обвинение, заяви прокурор Диляна Стоянова. Според нея, доказателствата сочат за грабеж и убийство.

Предвижда се по НК доживотен затвор, доживотен затвор без право на замяна и затвор от 15 до 20 години. Продължават разпитите, той е започнал да прави самопризнания, заяви наблюдаващият прокурор, но уточни, че все още не е запозната с подробности.

Направена е ДНК експертиза в дома на обвиняемия, за да се сравни с вещите на починалата жена.

Грабежът е на крупна сума – за 15 хиляди. Предстои уточняване на точния размер на парите.

Жертвата и извършителят са се познавали много добре, стана ясно от думите на Стоянова. Жертвата е била удушена.