Два джипа на Жандармерия се сблъскаха челно, има ранени – един е в реанимация, оперират го спешно (ВИДЕО)

катастрофа жандармерия

Един от четиримата жандармеристи, които тази сутрин катастрофираха с два джипа край Царево, е приет в реанимация в тежко състояние и спешно се налага да бъде опериран. Другите трима жандармеристи са настанени в отделението „Ортопедия и травматология“, с различни счупваия, съобщава Флагман.бг. И четиримата са в УМБАЛ-Бургас. Служителят, който е настанен в интензивното отделение е с гръдна травма.

По първоначални данни, до сблъсъка се е стигнало, след като шофьорът на единия джип е заспал зад волана.

Той и съекипникът му се прибирали от нощна смяна. На пътя между Царево и Малко Търново се засичат с друга служебна кола, която вече е застъпила на дневен пост.

И четиримата пострадали жандармеристи са командировани по границата от службата в Кърджали. Взети са кръвни проби за анализ за алкохол и дрога и от четиримата, но те са изпратени в специализирана софийска лаборатория и все още няма резултати. Полицаите не са тествани с дрегер, защото и четиримата са били в тежко състояние и се е наложило да бъдат извадени от колите с намеса на противопожарната охрана. Рязани са врати.

Жандармеристът, който е в най-тежко състояние, всъщност е заспалият зад волана след нощната смяна. И четиримата са имали късмет да получат бърза помощ, тъй като зад джипа, който е застъпил дневна смяна, се е движел още един джип с двама техни колеги.

Пътят от разклона до Босна към разклона за Граматиково вече е отворен.

Медията публикува ексклузивно видео, от което по щетите на държавните автомобили, може да се съди, че ударът им по правия участък действително е челен и предполага скорост не по-малка от 80 км/ч. Нямаме яснота дали служителят, който се намира в реанимация е заспалият зад волана.

Източник, пряко ангажиран с воденето на следствието, каза, че инцидентът е настъпил по правия участък от Царево до село Изгрев, малко преди навлизане в селото. Има неравности по шосето, но те не биха причинили подобен резултат при съобразена скорост до 50-60 км/ч.

Към момента се приема, че действително скоростта и при двата автомобила е била над 80 км/ч.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории