НОВО 20! Човек на Киро тропна по масата: Нашето място е в залата, а не на Митрофанова!

payimage-536953

За „Продължаваме Промяната“ мястото на руския посланик Елеонора Митрофанова не е на тържественото заседание при откриването на 48-ото Народното събрание. Това заяви Андрей Гюров от партията преди среща в парламента, която трябва да изясни въпроса с поканата на дипломата, съобщава Нова телевизия.

На въпрос дали от ПП ще влязат на заседанието, ако все пак руският посланик присъства на него, той отговори така:

„Нашето място е в залата, а не нейното“.

Още в първата и неформална среща на новоизбраните депутати някои от парламентарните групи дадоха заявки, че не намират присъствието на руския дипломат за уместно.

Това са ГЕРБ, „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“. На противоположно мнение са „Възраждане“ и БСП, които смятат, че Митрофанова трябва да бъде поканена при откриването на Народното събрание. Вчера Бойко Борисов обяви, че ГЕРБ няма да влязат в Народното събрание на първото заседание, ако там е руският посланик.

Според „Възраждане“ тези действия ще развалят отношенията на България с Русия. ДПС и „Български възход” не коментираха темата.

От пресцентъра на парламента съобщиха, че към днешна дата няма изпратени покани до официалните гости за откриването на 48-ото Народно събрание. Според указа на президента Румен Радев първото заседание трябва да се проведе на 19 октомври.