Бойко Борисов бесен: По темите „Путин“ и „войната в Украйна“ никакъв компромис с никого!

бойко борисов

Лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов се обърна към членовете и симпатизантите на партията във връзка с войната в Украйна и предстоящото заседание на Народното събрание.

„С тези варварски удари с ракети по граждански обекти в Украйна, парламентарната група на ГЕРБ, която ще бъде оглавявана от г-жа Десислава Атанасова, категорично с необходимите по закон средства, след като е изпратена покана на г-жа Митрофанова, политическите сили да направим така, че тя да е нежелана на първото заседание на парламента“, призова Борисов.

„Независимо от различните мнения, по темата „Украйна“, по темата „война“, по темата „агресия на Путин в Украйна“, ние сме категорично ясни и точни. Затова моля всеки от вас, дори да има лично мнение по всички други теми, да го изразява, но по тази тема няма да правя компромис с никого. Положението в Запорожката АЕЦ продължава да е много тежко – захранването се изключва. Путин и компания продължават да си играят с живота, здравето и целия поминък на държавите в нашия регион. В условията на тази криза – нови 200 млн. лева заеми, аз не знам другите колеги, като наблюдават какво се случва, как им дава сърце да говорят за нови избори и дребнотение“, посочи лидерът на ГЕРБ.

„Няма да влезем в НС, ако г-жа Митрофанова дойде“, закани се Борисов. „Аз се надявам тя да направи този жест и да не проваля първото заседание на Народното събрание. Ние сме категорични по всички теми без тази“, каза още той.