Само в 7DniSofia.bg

ОБРАТ! Излязоха шокиращи детайли около спречкването и смъртта на таксиметровия шофьор

payimage-554742

Дни след случая, при който почина таксиметров шофьор в София след засичане на еднопосочна улица, скандал и последвал побой, пред bTV проговори майката на приятелката на обвиняемия 23-годишен мъж.

Момичето управлява автомобила в момента на инцидента. Ето какво разказа Даниела Найденова:

Кой е направил първият удар на място?

– Първият удар е направил таксиметровият шофьор. Той не е карал. Дъщерята караше. Той е бил до нея. Влезнали са в еднопосочна улица. Те са си в законното право. Той е нарушителят.

Момчето е казало „в нарушение си“, да върне ли, нещо от тоя сорт. Назад е станала колона, достатъчно свидетели има, при което той излиза агресивно, момчето е било още в колата, и отива към него и започва да му крещи „Ти какъв си бе?“, „Ти ли ще ми кажеш, кой си ти, бе?“

Дъщерята звъни на полицаите. При което той се оттегля. Обадил се е по телефона на някой, защото за минути са дошли цяла тумба и вторият път се връща, момчето е излязло от колата и той го напада. При самоотбрана той го е бутнал, но не го е пребил, за да се стигне до смърт. Нека докажат експертизата да излезе.

Имало ли е удари от страна на приятеля на Вашата дъщеря към таксиметровия шофьор?

– Не, единствен път, където се е отбранил и го е докоснал, защото той го е нападнал. След като се е отдалечил от колата, където казват, че е паднал в тревата, тогава вече и циганите са дошли. Мен, ако ме бият, аз ще мога ли да взема телефон да звънна на брат ми или сестра ми? Стига с това малцинство.

Употребявал ли е наркотици и алкохол?

– Абсолютно няма такова. От година и половина аз го познавам, защото дъщеря ми ходи с него. Той дори цигари не пуши. Тренира си спорт, никакъв проблем. Ако съм видяла нещо, първо аз ще реагирам и ще отдалеча дъщерята от момчето. Няма такова нещо.

Вярвате ли, че ще излезе истината?

– Не, но нещата няма да ги оставя аз така. До дупка ще търся да излезе наяве всичко, каквото е.

Семейството отрича версията за побой до смърт. Обвиняемият за смъртта на таксиметровия шофьор Христо Йорданов е сириец. 23-годишният мъж работи като бръснар в салон в София. Той има регистрации за шофиране след употреба на алкохол и дрога.

34-годишният Йорданов почина след спречкване в кв. „Разсадника“ в столицата на 8 октомври. Той е баща на три деца.