Само в 7DniSofia.bg

Напрежение! Още двама кандидат-депутати от „Възраждане“ развяха бялата кърпа, аут са от НС

костадин костадинов

Още двама кандидат-депутати от „Възраждане“ се отказаха от Народното събрание. В понеделник Централната избирателна комисия разгледа съответни заявления на Юлиян Губатов и Светослав Тодоров, предава Флагман.

Губатов вече бе обявен сред 240-те нови депутати, включително в Държавен вестник. Той влезе като трети в листата във Варна. От там „Възраждане“ спечелиха два депутатски мандата. Първи в листата бе лидерът на партията Костадин Костадинов. Той обаче бе избран и от 25-и изборен район-София, откъдето и предпочете да влезе в 48-ото Народно събрание. Така Костадинов освободи място за третия във Варна Губатов. Той обаче се е отказал от парламента със заявление от 7 октомври. Така на негово място трябваше да влезе четвъртият в листата Светослав Тодоров. Той обаче също е подал заявление, че не иска да е народен представител и че иска да бъде заличен от кандидат-депутатската листа. Това е станало на 10 октомври.

Така депутат става чак петият във варненската листа – Коста Стоянов.

Губатов и Тодоров са били кандидати и в други листи на „Възраждане“. Първият бе водач в Търговище, но от там партията не спечели мандат. Светослав Тодоров пък бе последен в 25-и район-София.

Юлиян Губатов има водеща позиция в партията. Той е председател на Централната контролна комисия на „Възраждане“.

Светослав Тодоров е на младежка възраст. И той, и Губатов са от Варна. Не е ясно защо се отказват от парламента.

Припомняме, че отказ да стане депутат направи и още едно знаково лице от „Възраждане“ – Деян Николов. След недоволство от страна на привърженици той обясни във фейсбук, че решението му се дължи на „лични дела, които трябва да приключа в рамките на следващите 3 месеца, които не са съвместими с позицията на народен представител, а са изключително важни за мен в личен план“.

Николов стана известен и като заявител в Патентното ведомство на марка „Костя Копейкин“ – прякор на Костадин Костадинов.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории