Само в 7DniSofia.bg

Гадаенето свърши! Росен Желязков хвърли яснота какъв ще е кабинетът, предложен от ГЕРБ

росен желязков

Бившият транспортен министър Росен Желязков, сега депутат от ГЕРБ, хвърли яснота какъв ще е кабинетът, който ГЕРБ ще предложи като първа сила в 48-ото НС.

„Ние говорим за широко програмно правителство. Дори не се хващайте за думата „програмно“. Говорим за широко правителство, от което да се отдръпнат политиците – да не участват политиците и лидерите“, заяви Желязков пред бТВ. Така той обясни поканата на лидера на партията Бойко Борисов към останалите политически сили в 48-ото Народно събрание за сформиране на редовен кабинет. Той подчерта, че не става въпрос за коалиция.

„Затова тръгнахме на варианта за контактна група, за да се отсеят важните от маловажните въпроси и ако се постигне разбиране за това коя е платформата за политическото управление през следващите няколко тежки месеца, тогава да започне политическия разговор“, уточни депутатът.

Желязков коментира и думите на Борисов от вчера, че се отнася с уважения към „Възраждане“ и вижда в тяхно лице сериозни хора, с които обаче имат идеологически различия.

„Щом са получили доверие и са си удвоили резултата, значи са сериозен политически фактор, който не бива да бъде неглижиран само защото имаме различия, които различия не ни позволяват да правим с тях общо управление, но не ни пречат да водим разговори по съществените теми от дневния ред на обществото“, разясни представителят на ГЕРБ. По думите му в момента трябва да се търсят нестандартни решения, а не да се политиканства заради тежката ситуация, в която се намираме.

„Имаме всички основания да считаме, че рецесията предстои. Това ще доведе до намаляване на вътрешното потребление. Няма изгледи енергоносителите да се върнат на нивата от 2021 г. Имаме всички основания да считаме, че рано или късно ще стигнем до икономическа депресия след една тежка зима“, подчерта Желязков.