Петков скочи на водеща в bTV: Трябва да сте ми благодарни като идвам, а не да сте в опозиция

кирил петков дебат

Росен Плевнелиев е човек, който съм сигурен че е тръгнал с най-добри намерения. Но той е един посредник. Ние казваме, че комуникацията трябва да е в Народното събрание и няма смисъл друг да се опитва да прави коалиция. Това заяви лидерът на Продължаваме промяната Кирил Петков в ефира на bTV по повод контактната група, която предложиха от ГЕРБ да преговаря за правителство.

„Чухме се поне 2 пъти. Каза, че той ще оглави контактната група. Плевнелиев е един посредник, а в момента няма нужда от такъв. „Комуникацията ще се случва в НС и ние ще сме конструктивна опозиция, каквато ГЕРБ не бяха“, заяви още той.

Той коментира и отношенията с президента Радев. По думите му ПП от критика не се притеснява.

„Истината е, че трябва да има конструктивна критика. Имаше няколко неща, в които служебното правителство сбърка. Едва ли не казаха, че ние сме виновни, че Газпром са се отказали от газа, а беше грешка, че изпуснаха 6-те танкера. И освен това не разбирам защо като така и така знаем, че ще дойдат американските самолети Ф-16, защо трябва да търсим други самолети. Защо една малка държава, която няма ресурси да си дава сложност“, коментира Петков.

На въпрос на водещата, че все пак на нещо трябва да летим, Петков изненада с друго предложение да наемем самолети, докато дойдат нашите. Той обаче не сметна колко пари би ни струвало това.

Диана Любенова го попита и как е Венко Сабрутев, като посочи, че не го е видяла вчера на пресконференцията, Петков отговори: Добре е.

„Вашата медия трябва да е горда, че преди изборите идват лидери, които да обяснят каква ще е политиката на партията. И когато такъв лидер ви дойде, трябва да кажете благодаря, а не да тръгнете в опозиция“.“, каза още той.

Припомняме, че точно в един от предизборните дебати по bTV Петков изненадващо смени Сабрутев и се появи като неканен гост в студиото.

Венко Сабрутев, Христо Проданов, Деян Николов, Мартин Димитров и Любомир Каримански трябваше да дискутират пред Мария Цънцарова, но тогава водещата анонсира, че правилата в студиото ѝ са нарушени и вместо Сабрутев при нея се е появил самият Кирил Петков.

Действията на Петков тогава ядосаха другите събеседници и представителите на ГЕРБ напуснаха студиото. По-късно пък социалните мрежи заляха с критика лидера на „продължаваме промяната“.