Рекорден удар! Думнаха голямо количество кокаин на границата, митничарите събраха очите при проверката

наркотици

Голямо количество кокаин е било намерено в камион с турска регистрация на граничен пункт „Калотина“, информираха от Агенция „Митници“.

Возилото е пътувало за югоизточната ни съседка от Германия. 37-годишният водач показал документи за превозваната стока, според които камионът превозвал машини за автосервизи.

Служители от Териториална дирекция Митница София селектирали превозното средство за щателна проверка. В кабината на влекача, след премахване на централен панел от таблото, във фабричната кухина митническите инспектори открили четири пакета, облепени с тиксо. В хода на проверката водачът съобщил за още един, намиращ се в ниша на арматурното табло на автомобила. Всички установени пакети съдържали бяло прахообразно вещество. При извършения полеви наркотест то реагирало на кокаин. Общото количество на установеното наркотично вещество е 5,540 кг. По време на огледа на местопроизшествието били иззети пакетите, товарната композиция, телефонни апарати и документи.

Изготвената експертна справка от лаборатория е потвърдила, че откритото вещество представлява кокаин. То е с висока степен на риск за общественото здраве, поради вредния ефект от злоупотребата с него, забранено е за приложение в хуманната и ветеринарната медицина.
Води се разследване по случая. С оглед наличие на законовите предпоставки е внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение срещу него.