Само в 7DniSofia.bg

Гълъб обеща: Карлово ще блести след 3 седмици. Ще се възстанови напълно!

гълъб донев

До 3 седмици инфраструктурата, улиците, мостовете и деретата на реките ще бъдат възстановени напълно и съответно почистени. Това каза премиерът Гълъб Донев преди заседанието на Министерския съвет.

„В пострадалите села имат нужда от хора, които да им помогнат, за да продължат живота си на чисто и да не газят през кал, когато влизат в домовете си. За да ускорим възстановяването след потопа, правителството, заедно с областния управител на Пловдив, кметовете на общини и кметове на населени места, продължаваме с повече хора и техника дейностите по разчистването на наводнените села Каравелово, Богдан и Слатина.

За нас е важно колкото се може по-скоро да бъдат разчистени домовете и дворовете на хората там. Утре в почистването ще се включат допълнително 400 военнослужещи и техника. В петък служители от областна и общинска администрация от Пловдив и съседните области ще са в наводнените села, за да продължат разчистването на къщите и дворовете на хората. Както обикновено в почивните дни ще се присъединят и много доброволци от цялата страна.“ каза той.

Премиерът посочи, че 400 военни с техника ще се помогнат за разчистването на бедстващите села.

„Тук е мястото отново да изразя благодарностите си към всеки един, който от 2 септември насам живее с мъката на хората от Карловско и солидарен с тях не само на думи, но и с действията си. Всяко едно усилие за изправяне след преживяното бедствие е крачка към връщане на нормалността“,каза той.

„Тази сутрин разговарях отново с областния управител на Пловдив Ангел Стоев. От него получих информация, че електрозахранването в домовете на хората е възстановено и се работи за това да бъде възстановено уличното осветление в пострадалите села. До 3 седмици инфраструктурата, улиците, мостовете и деретата на реките ще бъдат възстановени напълно и съответно почистени. Правителството ще отпусне допълнително 200 000 хил. литра вода от държавния резерв за пострадалите села в Карловско“, заяви министър-председателят.