Само в 7DniSofia.bg

Издирват се двама българи в Барселона след атентата! Полицаи убиха 5 терориста с бомби по тях

барселона

Двама българи се издирват от техни близки в България след атаката в Барселона вчера следобед. Тази информация съобщи, консул в испанския град пред bTV.

След терористичния акт в центъра на Барселона 13 души загинаха, над 100 бяха ранени.

От посолството ни се обърнали за съдействие към полицията в Барселона. Засега обаче властите в Каталуния не са дали допълнителна информация.

Според Евлогиев няма основание да се смята, че двамата българи са били близо до мястото на инцидента.

Тази нощ испанската полиция успя да предотврати нова атака при мащабната операция в крайбрежния каталунски град Камбрилс. Четирима терористи бяха застреляни, пети беше ранен тежко и по-късно почина.

Заподозрените носили колани с експлозиви и се опитали да извършат атентат, подобен на този в Барселона, като се врежат с автомобил в пешеходци. Те са ранили 7 души, включително полицейски служители.

Разследващите заявиха, че няма никакво съмнение, че и трите инцидента са свързани.

Още вчера, в късните часове на нощта полицията задържа двама души за терористичния акт в Барселона, за който отговорност пое „Ислямска държава“.

Единият от арестуваните Дрис Укабир е 28-годишен мароканец, с чийто документи е бил нает ванът. При разпитите мъжът заявява, че паспортът му е бил откраднат и той няма нищо общо с атентата.

Испанското правителство обяви тридневен траур след терористичното нападение в Барселона. Премиерът на Испания Мариано Рахой поднесе своите съболезнования към близките на жертвите: „Искам да изразя солидарността на цяла Испания с Барселона, която бе ударена от джихадистка атака. Уверих властите в Каталуния, че ще получат цялата подкрепа, която можем да им осигурим. В момента наша основна грижа са ранените и близките на жертвите, на които изказвам дълбоките си съболезнования“.

Телефони в Българското посолство в Испания, от които можете да получите информация за свои близки са:

00 34 913 455 761

00 34 913 456 651

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.