Семейство Петкови се тресе! Киро остава без подкрепа: Линда няма да гласува, роднините – изпокарани

линда петкова кирил петков

Съпругата на Кирил Петков няма да го подкрепи на предстоящите избори през октомври. Линда изобщо няма да се разходи до изборната секция, тъй като по закон е лишена от право на глас в България, предава Ретро. Канадката все още не е получила българско гражданство, което автоматично означава, че не може да упражнява вота си на каквито и да било избори, които се състоят у нас.

Макар да живее от 15 години на територията на България заедно с мъжа си и децата им, сладкарката нямала мотивация да придобие и гражданство тук, тъй като процедурата й се виждала доста тромава и сложна. Едва след Влизането на Петков в политиката тя се задействала и минала изпита по български език, който е едно от задължителните условия, за да бъде дадено на чужденец българско гражданство. Оттогава обаче са минали месеци и Линда все още е в графата чакащи..

Невъзможността да гласува за мъжа си обаче не я спира да участва активно в предизборната му кампания и да агитира наред за него в социалните си мрежи. Този път обаче канадката не пожела да застане рамо до рамо със съпруга си по време на обиколките му в страната, за да поддържат версията, че са щастливо и любящо семейство, а замина за родината си заедно с децата. При близките си тя изкара повече от две седмици, като не спря да публикува снимки от приятното им прекарване там. „Моят рай“, написа Линда за остров Британска Колумбия, където събираше тен в луксозен хотел заедно с дъщерите си.

Само най-голямата от трите щерки на Кирил ще може да подкрепи баща си с бюлетина. Става дума за Ванеса, която завърши университета в Ню Йорк тази пролет и остана да живее в Америка. Другите две сестри все още са непълнолетни. За да се види с тях и майка си, Ванеса летяла от Щатите до Канада и се присъединила към ваканцията по женски. От чужбина ще гласува и майката на бившия премиер – Венета, която след пенсионирането си не се прибра в България, а продължи да води луксозния си канадски живот и да харчи чужбинската си пенсия там.

На голяма подкрепа от родата Петков не можел да разчита, защото с роднините му, особено тези по бащина линия, били изпокарани жестоко от години. Причината била общи имоти. Близките му не му симпатизират и неведнъж са се изказвали остро по негов адрес в медийното пространство.