Балъков с любопитен коментар за влизането на Мика Стоичкова в родния футбол: Ще стане интересно!

красимир балъков

Легендата на българския футбол Красимир Балъков обясни защо напоследък е встрани от прожекторите. Героят от САЩ`94 за последно беше наставник на ЦСКА 1948, след като преди това води и националния ни отбор.

56-годишният Балъков гостува в bTV, където коментира и изненадващата новина от вчера – за влизането на Михаела Стоичкова в родния футбол. Голямата дъщеря на Христо Стоичков стана директор в Българската професионална футболна лига. Мика ще отговаря за комуникациите и стратегическите международни взаимоотношения след отправена покана от президента на организацията Атанас Караиванов.

„Когато ми казаха, че Мика става директор в Лигата, помислих, че няма как да е възможно да се случи това. Стоичкови са дейни, обичат да има промени и да се работи в името на българския футбол. Назначението й в Лигата означава, че ще стане интересно“, коментира Бала.

„Напоследък не съм в медийното пространство, защото реших да се покрия и да си почина. Негативизмът в българския футбол ми дойде в повече. Разочарован съм, че не се случи това, което исках да направя“, обясни героят от САЩ`94.

„В момента прекарвам повече време в България. Това е родината ми, тук се чувствам много добре. Често отскачам до Германия и Португалия“, продължи Балъков.

„Отпочинал съм и съм готов за следващото предизвикателство, но за момента нямам яснота. Завърших някои лични проекти в Германия. Готов съм сега отново да тръгна към треньорството или да бъдат спортен директор“, обясни той.

„Бях започнал да помагам на българския футбол, направих концепция – 10-годишен план, който е в някое чекмедже в БФС. Не чувам нищо за него. Те назначиха друг човек, който трябва да се занимава с този проект. Имаше идея да се направи концепция за развитието на българския футбол. Под този план станах треньор на националния отбор, но знаете какво се случи“, добави Красимир Балъков.