СКАНДАЛ! Колтуклиева: Маскарад! Руди Гела ми купи парфюм и часовник, искаше при мен в Лондон

радостин василев

Добри хора, ето какво казах по телефона днес, при записа на предаването на Сашо Диков – “Евродикоф”, със събеседник Радостин Василев, което ще се излъчи тази вечер:

Здравей, Сашо, добър вечер, драги зрители.

Радостин не трябва ли да е в Габрово, сред своите избиратели?!

Не трябва ли да е сред хората и да обсъжда проблемите им? Да им доказва, че е достоен да представлява в парламента интересите им?

Закачѝ се за моето име, за да стане известен. Добре, позволих му го. Ама стига вече. Изкара ме във Фейсбук от долна по-долна, колко още брутални обиди и мръснишки нападки държи в запас в арсенала си?!

Била съм го преследвала, а той ме бил отхвърлил и затова съм го нападала в публикациите си. А кажи честно?! Верно ли?

11 месеца беше очарован всеки ден да си пише и говори с мен; донесе ми талисмана на зимната олимпиада от Пекин; подари ми часовник и парфюм; изпрати ми селфи с моя подарък в ответ; покани ме да пием кафе, бяхме на вечеря; напъваше да идва в Лондон при мен…

Била съм дъното на журналистиката, лае сега като изгладняло улично куче. Защо не мислеше така Радостин миналия септември – тогава бях единствената, която го защити в скандала “500К”, когато Татяна Дончева го смачкваше публично и повечето хора бяха на нейна страна. Ти, Сашо, също я интервюира тогава.

Защо нито веднъж Радостин не възрази, когато му изпращах безценните си съвети в поредицата, която бях нарекла “Час на класния”? Напротив – благодареше ми, че му обръщам внимание.

Обяви се за борец срещу мафията – хахаха – къде беше този самохвалко, когато цялата държава по време на второто правителство на Бойко Борисов ме мачкаше като валяк – 5 години, жестоко и арогантно; когато главният прокурор Цацаров, финансовият министър Горанов и всесилният олигарх Пеевски ме нападаха с цялата си медийно-данъчно-прокурорско-съдебна мощ?! Спечелих всичките дела̀, нямам присъда! Къде беше тогава този книжен тигър, който си прави селфита в асансьорите?!

Ти, Сашо, знаеш много добре за моята истинска драма, защото ти, Люба Кулезич, Огнян Стефанов и Борис Ангелов бяхте между малцината журналисти, които посмяха да се опълчат на системата и да ме защитят – за което отново ви благодаря.

Къде се бяха изпокрили всичките тези лигльовци, които се писаха безстрашни герои с няколко анонимни разходки из “Ларгото”, по време на протестите през лятото на 2020 година?! Правеха мижавата си кариера и от тях не се чуваше нито звук. Самовлюбеният Радостин, който с перверзна наслада огласява наши лични чатове, за да докаже колко неотразим мъж е, да знае едно – съжалявах го, насърчавах го, защото от самолет му личи, че страда от недостиг на любов и дефицит на внимание.

Отношението ми към него беше майчинско, а не любовно. Какво изобщо си въобразява този клет епилиран женомразец?!

Сашо, само воайорите му се връзват на прозрачните игрички и на нелепите интрижки. Ти поне си печен и не си бъзлив, не му се хващай на въдицата. Още на 15 юни, след като започнах да го наричам “камикадзе” и “ренегат”, заради предателството към “Има такъв народ” , Радостин блокира месинджъра с нашите чатове. Ясно ми беше защо го прави, за да ме рекетира.

Ако Радостин твърди, че неговите чатове, в които обяснява как Асен Василев не може да стане премиер, защото е гей; нарича Виолета и Даниел Лорер прости и нагли; подиграва Кирил Петков, че ще го бият на улицата – ако тези чатове са фалшиви, по каква логика онези чатове, които той извади като писани от мен, са истински?! А?

Край на този Радостинов маскарад ! Пѝсна ми! Няма да се занимавам с глупости.

Бившият министър на младежта и спорта Радостин Василев трябва да отговори на въпросите, поставени в моите публикации: защо от “Сердика спортни имоти” са дадени 117 350 лева на кантората на Лена Бориславова и майката на Никола Минчев; защо на кантората на неговия приятел “Йонев и Канчелов” са дадени 101 840 лева; защо е осигурил договор на Крум Савов за 24 000 лева; защо неговият пиар Кирил Веселински е бил на 2 договора – трудов и граждански за 14 400 лева; защо даде 500 000 лева на продавачка в бутик за новосъздадено сдружение; защо назначи най-близката й приятелка с 6-месечен трудов стаж в мебелна фабрика за шеф в рекламата на спортния тотализатор; защо натрапи да управляват Българския спортен тотализатор и Национална спортна база двамата си най-добри приятели от детинството – Александър Тодоров и Венцислав Петков, които нямат никаква кариера зад гърба си; защо крие, че мъжът на неговата партийна покровителка Виктория Василева е бил назначен за озвучител на националния стадион “Васил Левски” с месечна заплата 2 520 лева. Два милиона лева за реклама в метрото – защо?!

Радостин обяснява, че си бил мълчал 2 месеца и ме чакал да се вразумя. Защо да се вразумявам?! И какво ще ми направи, ако не се вразумя? Ще ме арестуват ли, както арестуваха колегата Цветан Фиков, понеже Радостин се беше оплакал, че журналистът го е обидил с груб пост във Фейсбук. С това ли ме заплашва?

Неблагодарник! Неблагодарен към Слави Трифонов, към Ива Митева, към Тошко Йорданов, към Виктория Василева; към мен; към Кирил Петков – издаваше ми всичко, което ставаше в Министерски съвет, а сега му проваля кампанията.

Радостин Василев много обича да писка от медиите. Точно по Евроком заяви, че срещу него били медии, близки до ГЕРБ – я, да видим! Срещу него пишат медии, които посмъртно не можеш да сложиш в една група: “Спортал”, “Сега”, “24 часа”, ПИК, Nbox, Народ, Филтър, Афера… Ти ги знаеш, Сашо, някои от тях са яростно анти-ГЕРБ от години. Така че … да се разберем. Моята работа е да питам и да разследвам. Неговата работа е да отговаря. Както съм го съветвала – да опровергава и да изяснява. Но не и да заплашва.

Срещу Радостин Василев има заведени 3 прокурорски проверки; едната е особено опасна – заради заплаха и натиск срещу народния представител Христинка Иванова.

На 13 юни, на пресконференцията на отцепниците от четата на Слави, Радостин Василев се изцепи: “Аз съм безпрекословно луд! “ Е, на мен повече с луди хора не ми се занимава. Баста на тази мелодрама!

Българите имат истински тежки, всекидневни проблеми. Един случаен човек в политиката, се държи като многострадална Геновева и занимава всички със себе си. На кой му пука за радините вълнения на Радостин?!

Радостин се изхвърля, че щял да ме занулѝ!

Как, ей?! Ти ли? Ти занулѝ себе си в политиката! И зануляваш предизборната кампания на “Продължаваме промяната”. Но това изобщо не е мой проблем. Аз няма да се явявам на избори на 2 октомври.

Благодаря ви за вниманието, драги зрители!

От Фейсбук профила на журналистката Соня Колтуклиева