Жестока тесла очаква шофьорите. От КАТ вбесиха всички с нови искания

кат

Община-Благоевград иска съдействието на КАТ за спиране от движение на автомобили, чийто собственици не са си платили данъка, пише „Труд“.

Ако не са се издължили, те не могат да минат на Годишен технически преглед (ГТП). Ако обаче имат бележка за ГТП, такава принудителна административна мярка по Закона за движение по пътищата може да се наложи, но само в случай, че конкретният автомобил има повреда или изменения на конструкцията, обясниха пътни полицаи.

Направен е анализ в региона, според който част от техническите прегледи са правени фиктивно и има собственици на автомобили, които си ги карат, без да плащат данъка, който влиза в общинската хазна.

Благоевградският кмет Илко Стоянов иска проверка от органите на МВР и ако са налице обстоятелствата по закон, да се прекратява регистрацията или да се спират от движение коли на хора, които повече от година не са се издължили. Преди месец бяха проверени транспортни фирми, които имат лиценз, но дължат на общината 1 млн. лева. За тях кметът също настоя да бъдат спрени служебно от КАТ и бившата ДАИ.