София ще се скъса по шевовете! Гражданско недоволство блокира ключово кръстовище

протест

Гражданско недоволство ще блокира голямото софийско кръстовище на бул. „Черни връх“ със ул. „Сребърна“. Недоволството е на планувано за 8 септември т. г., четвъртък, от 18.30 часа. За протеста съобщават организатори с имейл до Столица.bg. Те са категорични, че недоволството им е заради готвеното презастрояване на едно от малкото останали незастроени терени в квартала ни.

„Чрез блокирането на движението по ул. „Сребърна“ и бул. „Черни връх“ искаме да изразим гражданската си позиция и да насочим вниманието на обществото, че с активното съдействие на Столична община, общинското дружество „Пазари Изток“ ЕАД се използва за продажба на общинска земя за строеж на апартаменти вместо за така необходимата социална инфраструктура – детски площадки, площадки за спорт, паркинг“, се казва в съобщението.

Гражданите се възмущават, че вместо да се изгради улицата по регулация през изминалите 10 години, със строежа Столична община ще блокира временния път – единствения транспортен достъп към няколко сгради – за пожарни коли, линейки, хора с увреждания и др.