ГЕРБ погребаха Кирчовците: Кризите са домашно производство! Диверсификацията е по „Харвардски“

герб

Кризите в България не са вносни, каза Томислав Дончев: Те са напълно домашно производство.

Причината за високата инфлация са високите цени на енергоносителите, Там е отговорът на въпрoса как най-бързо да се намали инфлацията от „домашното производство“. Новите мерки, които ще дадат резултат, могат и да са стари и изпитани мерки. Има липса на дърва за огрев – да върнем „стария“ модел, за да може хората да имат достъп до дърва на достъпни цени, каза той.

Сходна е ситуацията и с мигрантския натиск. И тук добрите нови решения са старите решения

Правителтвото на ПП завеща на България кризи във всяка една сфера от обществения живот. Най-голямата – енергийната криза, коментира Теменужка Петкова. Криза с доставките, най-вече тези на природен газ. За ГЕРБ винаги водещ приоритет е била диверсификацията. Подменихме и модернизирахме изцяло компресорните станции у нас. Припомням, че сме първото правителство, което е изградило интерконектор със съсдена на нас страна. Оставихме на следващото правителство един почти готов проект – правителството на „Промяната“ се провали, са мрежата трябва да зарабори на 31 декември 2021 година.

Диверсификация по „Харвардски“ – спират газа от газпром, после връщат руския газ, но с 30% по-скъп и чрез посредници, разкри Петкова.

Днес повече от всякога, България се нуждае от бързи и компетентни действия. Ние от ГЕРБ и нашите партньори от СДС сме показали, че знаем и можем да изведем страната ни от криза. Правили сме го преди, ще го направим и сега.