Нов удар по ПП! От листите изхвърча знаково лице, довереник на Кирил Петков

асен василев кирил петков

Регистрацията на листата за участие в изборите за 48-о НС за 2-ри МИР-Бургас на коалицията „СЕК, Волт и ПППП“ ще се забави в РИК, тъй като в щаба там е възникнала извънредна ситуация, съобщава „Флагман“.

По информация на медията, Димитър Ташев, който бе част от 47-ото НС, е отказал да участва на този вот и е заявил открито, че настоява да бъде заличено името му от списъка.

Това, което са си разменили като думи с водача на листата Константин Бачийски – национален лидер на СЕК, не било особено лицеприятно.

„Димитър Ташев се стараеше да показва високо ниво в Парламента и се надяваше съставът на листата ни за следващия парламент да бъде от хора, които биха допринесли реално за подобряването на положението на българина. Той изрази несъгласие с имената на хората, които наистина в Бургас са подредени по личната преценка на Бачийски“, каза източника на медията.

Ташев е потвърдил, че действително няма да участва в този вот и ще се концентрира върху работата си за местните избори догодина.

Той е направил и официално изявление, в което посочва:

Ще бъда винаги на страната на гражданите на Област Бургас. Оставам твърдо убеден и вярвам в ценностите и идеите на “Продължаваме промяната” и ще работя за реализирането им.

Кирил Петков и Асен Василев са хората, в които вярвам безусловно и притежават всички качества да постигнат голямата цел за промяна в политическата ни система. Невъзможно обаче е да бъда част от листата в Бургас, тъй като тя е напълно узурпирана от коалиционен партньор с огромни лични амбиции.

А амбициите на един човек не могат и не трябва да бъдат по-големи от идеята за промяна в България. Затова няма да участвам в предстоящите извънредни парламентарни избори като кандидат за народен представител. Вярвам, че една кауза винаги трябва да е по-голяма от отделните личности“, обясни решението си той.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории