Шофьорите побесняха! Затварят движението в центъра на София

Пътна полиция

Движението в центъра на София, пространството около пл. „Св. Александър Невски“ и СУ „Св. Климент Охридски“ ще бъде затворено заради старта на колоездачната Обиколка на България. С тазгодишното 69-то издание на едно от най-старите съдтезание в България се отбелязва и 120 години организирано колоездене у нас.

Стартът на Международната колоездачна обиколка на България ще бъде пред „Св. Александър Невски“ от 16 часа днес – Пролог. Традиционно това беше пред сградата на Народно събрание, но в момента по „Цар Освободител“ върви ремонт и пренареждат жълтите павета. От ОД на МВР в страната предупреждават, че ще се затварят временно пътни артерии в София и страната заради Обиколката на България, 27 август – 1 септември т. г. за преминаване на колоездачната колона. Пътна полиция е предприела мерки за временни ограничения на движението в съответните областни дирекции на МВР, през чиято територия ще преминават колоездачите.

Реалният старт на състезанието с потеглянето на колоната е на 28 август в 12:15 часа пред Националния стадион „Васил Левски“, I етап към Пловдив. Обиколката ще мине през областите – Пловдив, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Стара Загора, Сливен, Бургас, а тази година и през Хасково. За 5 дни 120 колоездачи от 20 отбора от 3 континента и общо 20 националности ще изминат над 800 км по разнообразно и тежък маршрут в цяла България. За улеснение на шофьорите АПИ предоставя маршрута на обиколката, която преминава по участъци от републиканската пътна мрежа.

I етап, 28 август: София – Боровец – Костенец – Пазарджик – Пловдив, ще се спира трафикът по път II-82 София – Боровец – Костенец и по път I-8 Костенец – Белово – Пазарджик – Пловдив.

II етап, 29 август: Пловдив – Карлово – Кърнаре – Троян. Ще се въвеждат временни ограничения по път II-64 Граф Игнатиево – Карлово, по път I-6 Карлово – Кърнаре и по път II-35 Кърнаре – Троян (Троянски проход).

Подробности за машрутите на етапите могат да се видят на сайта на Българската федерация по колоездене и в страниците на областните дирекции на МВР.

По случай честването на 120 години от учредяването на Български колоездачен съюз и по случай старта на 69-та Обиколка на България в 13 часа пред църквата „Света София“ се открива изложба на ретро велосипеди.

Софиянци могат да видят реплика на най-стария велосипед в България с голяма предна капла, отзад малка. Екземплярът, който е от отпреди 1920 г. е осигурен от Драгомир Кузов, президент на Българската федерация по колоездене. Експонатите ще пристигнат в София от Бургас и цялата страна, от периода 1920 г. до началото на началото на XXI век.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории