Опит за убийство скова София! Кървав ужас в квартал „Обеля“ изправи на нокти столичани (СНИМКА)

полиция

Пореден ужасяващ случай на агресия и по-точно – опит за убийство, разиграло се в софийския квартал „Обеля, пише Глас нюз бг“.

Потърпевши от неприятната история са младата двойка Елисавета Йорданова и най-вече нейният приятел Благослав Ковачев, който след нападението е бил приет в болница.

Асен – това е мъжът, сочен за нападението със счупена стъклена бутилка от бира.

Всичко се случва на 15-ти август малко след 18:00 часа, когато Елисавета е придружена от голямата й дъщеря, която е на 6 години.

Елисавета и дъщеря ѝ отивали до квартален магазин в „Обеля“. Асен, който почти всяка вечер е там, приседнал на щайга и надигащ бутилка бира, и тази вечер бил на мястото.

Елисавета го чула как насърчава 4-годишно дете, което не е негово и не го познава, да хвърля големи камъни по едно от уличните кучета, при което тя го попитала какъв е той, че да учи малките деца да замерят кучетата с камъни. Асен й отговорил:

„Какъв съм, никакъв не съм! Това са помияри, които не трябва да живеят, ще си правя каквото искам. Коя си ти, че ще ми казваш какво да правя?

Ако искам сега ще хвана и ще го разкъсам помияра мръсен!“. Елисавета му отвърнала с думите: „Ти си луд“. Решила, че няма смисъл да се разправя с него пред детето и с 6-годишната й дъщеря се запътили към дома им.

„При влизането ми вкъщи обясних на моя приятел, с когото живеем на семейни начела и имаме общо дете на 1 годинка и 4 месеца, какво е станало долу и той слезе надолу да се разправя с него.“, разказва Елисавета.

Мъжът й Благослав отишъл при Асен и го попитал какъв му е проблемът. Оттам соченият за нападател става от щайгата, на която седи и се приближава към Благослав, който го избутва от себе си и в следващия момент въпросният Асен чупи бутилката от бира, която държи и с гърлото на бутилката намушка приятеля на Елисавета в корема – на сантиметри от белия дроб, а след това и в ръката, при което потърпевшият получава разкъсване на мускула.

През това време Елисавета си е вкъщи, но поглежда през балкона, понеже чува викове, и вижда как приятелят й се държи за корема, а Асен продължавал да върви към него с бутилката в опит да го наръга отново.

„Виждайки това и най вече виждайки, че беше пълно с хора и никой не прави нищо, за да помогне, слезнах да го защитя с точилката, която да отбележа – не е от дебелите.

Отидох при тях и виждам как Асен замахва за пореден път с гърлото на бутилката към моя приятел, при което аз няколко пъти го удрям с точилката по гърба и тя се чупи, той се обръща и се опитва да наръга и мен с нея, при което вече най-накрая започнаха да се спират някакви хора и да крещят по него, тогава той се спря, но не пусна гърлото от бутилката от ръката си, продължи да я държи до пристигане на полицията.“

А полицията се забавила близо час, твърдят потърпевшите, както и линейката – около 40 минути я чакали да дойде, а една от жените, станала свидетел на инцидента, звъняла няколко пъти на спешния номер.

На мястото на инцидента са пристигнали разследващи, които са взели показания, а нападателят Асен е бил тикнат зад решетките само за 24 часа – Елисавета и семейството й са възмутени от този факт: „Заключиха въпросният Асен само за 24 часа при положение, че това неговото си беше чист опит за умишлено убийство!“.

Междувременно Благослав – приятелят на Елисавета, е настанен в УМБАЛСМ „Пирогов“. В болницата прекарва вече 5-ти ден след направена операция, а нападателят Асен – той е на свобода.

„Асен си се разхожда на свобода около мен и децата ми без да бъде притесняван от нищо. Все още нямам обяснение как човек, който се е опитал да убие друг човек напълно съзнателно и умишлено, е пуснат от ареста само 24 часа след задържането му!“, казва Елисавета Йорданова.

„На снимката е Асен. Лично аз съм я направила. На нея се вижда ясно, че той няма абсолютно никакви наранявания, понеже се изкарва жертва и заяви, че цялото нещо го е направил при самозащита“, споделя още Елисавета, която предупреждава: „Имайте едно на ум с този изверг!“

Софийска градска прокуратура вече е уведомена за случилото се.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории