Шофьорите в София треперят! Малки вандали вършат страшни поразии, застрашават животи

деца

Хора в София са пропищели от вандалски набези на група деца, които нарочно спадали гуми на леки автомобили и вършели доста други поразии, пише glasnews.bg.

Множество хора споделят във „Фейсбук“, че са станали жертви на малките престъпници, които с действията си застрашават животите на шофьорите и тези на пътниците, които ще се возят в автомобилите, чиито гуми са спаднати.

Въпросните деца обикаляли по паркинги и вършели поразията, а когато някой им направел забележка, те не трепвали, а продължавали да си правят какво искат.

Много коментари, свързани с проблема, се изписват във „Фейсбук“. Ето и някои от тях:

„Сега видях поста. Автомобилът се оказа че е моят. Нека родителите на тези деца да си ги познаят и да бъдат така съвестни, и добронамерени, да ме потърсят: 0898511352. Защото днес е изчезнала капачка на винтил, утре ще изчезне нещо друго по-мащабно, не е редно.

Нека да се научат от ранна детска възраст, че не трябва да пипат и да си понесат критиките!“, пише мъжът, чиято кола се вижда на снимката и е жертва на набезите на децата.

„Тези деца ги гоня от три дни, досаждат на прозорци – те викат, хвърлят си боклуците от 13 часа до 17-18 часа. Има още с тях – момичета. Този в средата даже казва, че майка му е умряла, идва от „Люлин“. Другите са от „Обеля 2″.

Не мога да си почина от тях, гледам внучката на 3-6 месеца. Прозорец не може да се отвори. Моля за съвет, 217 блок отзадния вход – много са невъзпитани и шумни.“, пише друга потърпевша.

„Тези вършеят на всякъде – аз съм 269 блок и там се събират. Пушат, пият бира и крещят по цял ден, няма спокойствие. И най-жалкото е, че колкото пъти звънях в полицията и на кварталния, ми казват, че не нарушават часовете за почивка.

Т.е. до 22 ч.можело. А това, че се крият под прозорците, нищо не може да се направи. Не знам колко е нормално да пият, дишат райски газ във флакони, и да не може нищо да се направи. Като се обадя – идват, изгонват ги и те след един час пак идват.“, казва друга коментираща.

„Спадат гумите, цял ден го правят и аз лично си ги завивах, въпреки че направих два пъти забележка – продължиха да го правят, но възпитанието на днешните родители е такова за съжаление“, казва друг опарен човек.

„Спадат гуми на автомобили, с риск за здравето и живота на шофьора. Имена няма. Не са дебнати умишлено, а след неколкократни забележки – продължават да се връщат, вършейки същата дейност. Лицата са малолетни и без надзор от възрастен, кои закони?“, пита друг човек, възмутен от действията на децата.