Стоилов: Провал! Недопустими грешки! Край на приказните месеци, сега трябва да работим

левски

Треньорът на Левски Станимир Стоилов коментира драматичното отпадане след дузпи от Хамрун Спартанс от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите, съобщава БЛИЦ.

„Всичко беше в нашите ръце – положенията, ситуациите, изравнителен гол след края на редовното време. Допуснахме две съвсем елементарни грешки и затова се обърна мача. Видях, че Хамрун са сериозен отбор. Не заслужавахме да загубим. Когато допуснахме елементарни грешки е нормално да загубим. Не успяхме да развием ситуациите в атака. Дузпите са лотария. След като си имал аванс трябва да играеш по най-добрия начин. Прескочихме етапи в развитието си, но пък това може да бъде обица да работим по-добре и да търсим по-важните неща. И в атака, и в защита имахме проблеми. Пропуснахме 100-процентов гол в началото. Недопустимо е отбор като Левски да прави такива грешки“, каза Стоилов.

„При втория гол на Хамрун трябваше да се атакува топката, нашите гледаха. Подаване зад гърба на защитата, което е недопустимо, а и по-добро позициониране на вратаря трябваше да има. Доволен съм от физическата подготовка, но този отбор има много да учи, да гради и да добавя като класа“, подчерта Мъри.

„Клубът записа приказни 8-9 месеца, беше време да свършат. Сега започваме да работим към подобряване на всички компоненти. За мен това беше реалност. Казах, че отборът е крехък. Знам какво е състоянието на отбора като игра, на клуба като клуб. За нас повечето неща бяха като плюс. Чак срамно не е, като ги видях какъв отбор са Хамрун. Само с работа може да отреагираме. И късметът бе срещу нас тази вечер. Клубът трябва да си извади изводите и да се вкарва в ред, за да прилича на европейски клуб“, продължи Стоилов.

„В момента трябва да се работи. Нищо не може да се направи. Клубът също трябва да влиза в нормалните граници. Отборът трябва да продължи да работи. Аз да подобря изискванията и критериите. На този етап това не са истинските възможности. Днес по никакъв начин не трябваше да загубим. Футболът е игра на грешки, допуснахме ги, надявам се да е добра поука за нас“, каза още специалистът.

„Искахме да спечелим, за да стигнем до плейоф, за да вземем доста солидна сума. Провалът освен игрово е и финансов, но този отбор направи доста, за да се стабилизира финансово, но понесе днес и сериозни загуби“, коментира Мъри.

„Нормално е след загуба от Хамрун да има леко отдръпване, но Левски има нужда от своите фенове. Без тях е нищо. Феновете са единствените хора, които не са подвели клуба. Сега са ни нужни, за да може да стабилизираме клуба. Левски трябва да играе със сърце и душа и да побеждаваме“, каза още специалистът.

„Тази загуба я приемам като провал“, добави Мъри Стоилов.