Само в 7DniSofia.bg

Служебният премиер Донев удари в земята Киро и компания: Държавата не се управлява с хаштагове!

гълъб донев

Служебното правителство провежда редовно заседание.

В дневния ред са включени промени в заеманите ръководни постове на различни институции.

Ще бъде определен председател на Националната комисия за борба с трафика на хора към Министерския съвет, председател на Централната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Служебният кабинет ще направи промени в състава на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт.

Служебните министри ще приемат доклад за касовото изпълнение на Държавния бюджет, включително на централния бюджет, и на основните показатели на консолидираната фискална програма за първото полугодие на 2022 г. ще бъде приет и доклад за вътрешния контрол в публичния сектор у нас за 2021 г.

Служебното правителство ще одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на правосъдието за 2022 г.

Ще бъдат утвърдени разходите за командировки в страната за първото тримесечие на 2022 г. на заместник министър-председателите, министрите, органите към Министерския съвет.

Държавата не се ръководи с хаштагове, а с членове и алинеи, с изрядни и професионално подготвени юридически документи. Недупостимо е да се поставя под съмнение волята на България за присъединяване към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Това каза служебния министър-председател Гълъб Донев преди заседанието на служебното правителство.

Кризисният щаб в енергетиката ще има задача да възстанови синхрона и добрата координацията с институцията. 800 милиона лева заем ще бъдат предоставени на Бултаргаз, като ще бъдат уточнени условията за връщането на тези пари, каза премиерът Донев при откриване на заседанието.