На Киро и Асен им прилоша! Министрите на Радев хукнаха да проверяват интерконектора с Гърция

христо алексиев

Вицепремиерът и служебен министър на транспорта Христо Алексиев и служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков започнаха проверка на интерконектора с Гърция от газоизмервателна станция „Стара Загора“. Двамата отказаха всякакви коментари пред присъстващите журналисти, предаде БТА Газоизмервателна станция „Стара Загора“ е първият обект от планираната днес проверка от министрите на интерконектора между България и Гърция.

Кранът на интерконектора е отворен, азерският газ се очаква да тръгне от Комотини по 183-километрово трасе с капацитет три милиарда кубически метра до Стара Загора. От средата на юни тръбите са запълнени с тестови количества природен газ.

Теодора Георгиева, българският директор на компанията „Ай Си Би Джи“, която е лицензирана като оператор на газопровода, преди месец обяви, че са готови да изнасят за Молдова и Украйна. Заедно с нея на проверката днес присъства за първи път и гръцкият представител Георгиус Сатлас.

В дружеството половината от акциите са на „Български енергиен холдинг“ и гръцко-италианската компания „Посейдон“, в която са акционери италианската „Едисон“ и гръцката „ДЕПА“.

По-късно днес министрите ще посетят и други участъци от трасето на интерконектора.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории