Свлачище отнесе заведение и затрупа хора: Чуваха се викове, жена е била затисната между фризери

свлачище

Само чух огромен тътен, най-големите дървета тръгнаха отгоре и стана огромно свлачище, сигурно 300 кубика и повече. Целият път е затрупан, заведението също е затрупано изцяло и двамата собственици на магазинчето. Слава Богу, са ги извадили живи. Това разказа пред Би Ти Ви Евгени Цонев като свидетел на свлачището край „Албена“. Той е на почивка в курорта.

„Не съобщават за други затрупани, не разбрах за собственика на ресторанта, може да не е бил тук толкова рано. Има на място полиция, отцепен е района, линейка дойде. Ние започнахме да помагаме веднага, докато дойдат те, чувах се отвътре викове, доста затрупани бяха, но са ги спасили, което е добре“, добави той.

Двама души бяха изкарани живи от затрупано от свлачището заведение. Свидетелят каза още, че преди 10-15 години е имало свлачище на същото място. Двамата затрупани при новото свлачището между Балчик и курорта „Албена“ – мъж и жена, вече са изведени от спасителните екипи и са транспортирани за лечение в болници в Добрич и Варна, съобщиха от община Балчик. Според лекарите, няма опасност за живота им.

Жената е пострадала малко по-тежко и е в шок. Има наранявания по краката, тъй като е била затисната между два фризера. За щастие, заведението тъкмо е отваряло врати и не е имало други посетители в него. Към 13.00 часа екипите разчистваха и самия път, за да могат хората, които се намират на плажа между курортния комплекс „Албена“ и Балчик, да могат да напуснат в края на деня с автомобилите си. Освен заведението, са затрупани коли и каравани, предаде БНТ.

„Говорих със собственика на бунгалата. Той спомена, че може да е от стар водопровод в изоставена сграда отгоре, не е изключено водата, която е текла, да е компрометирала скалата. Целият район тук е свлачищен, не знам как позволяват изобщо да има туристи тук“, каза още свидетелят Евгени Цонев.

Продължават огледите на полицията. Предстои вероятно да се затворят и всички останали заведения в съседство, тъй като от пожарната имат опасения за нови свлачища в района.

0